טיפול נגד פרעושים וקרציות

פרוות בעל החיים היא מקום מחיה מצוין לטפילים חיצוניים  (פרעושים וקרציות)

פרעושים

הפרעושים מהווים בעיה לאורך כל השנה, אך אוכלוסייתם גדלה מאד כחודש לאחר התחממות מזג האויר (אפריל מאי). חלקו הגדול של מחזור חיי הפרעוש מתקיים באזור המחייה של בעל החיים ולא על בעל החיים עצמו דבר המקשה על פתרון בעיית הפרעושים.
 
ביצה: נקבה מטילה כ 2000 ביצים במהלך חייה. הטלת הביצים מתרחשת על גוף בעל החיים הן נופלות לסביבה ובוקעות לאחר 2-10 ימים.
 
זחל: חי בבית במקומות לחים וחשוכים (בין סיבי  השטיח, חריצי המרצפות, מיטות וכד').
 
גולם: זמן שלב ממוצע כשבוע, הפקעת מגינה עליהם מחומרי הדברה. במקרה הצורך הגלמים מסוגלים להישאר בפקעת חודשים ארוכים.

בוגר: מהווה כ % 10 בלבד מאוכלוסיית הפרעושים. כלומר,  על כל פרעוש בוגר שרואים על הכלב או החתול יש תשע ביצים/זחלים/גלמים בסביבתו! הפרעושים הבוגרים זקוקים למנות דם קבועות והם חיים על בעל החיים. לעומתם הזחלים אינם יכולים להתפתח בטמפרטורת הגוף של הכלב, אלא רק בסביבת מרבצו.

שתי הבעיות הרפואיות הנפוצות ביותר הקשורות בפרעושים הן:
  1. אלרגיה לפרעושים - בעלי החיים אשר אלרגיים לפרעושים, רגישים לרוק הפרעוש בזמן העקיצה ולא לנוכחות הפרעוש על גופו. גירוד בעל החיים מהווה מטרד לו ולבעליו וכמו כן גורם לפציעת העור, קרחות ועד לדלקות עור קשות.
  2. נגיעות בתולעים - כאשר בעל החיים נגוע בפרעושים בזמן שהוא מלקק ומנקה את הפרווה, הוא בולע פרעושים. תולעי הסרט מתפתחות בפרעוש, ולכן חשוב לזכור לבעלי החיים הנגועים בפרעושים יש גם תולעים...
קרציות

גלגול החיים של הקרציות הינו: ביצה – זחל (6 רגליים) – נימפה – בוגר
הזחלים והנימפות זקוקים למנות דם כדי לייצר ביצים. לרוב, הקרצייה עולה על הכלב, מוצצת דם, נופלת מהכלב ומטילה בסביבת הכלב עד 3,000 ביצים וכל זה תוך 3 שבועות.
הבעיה הרפואית המרכזית בה מעורבות הקרציות בישראל הינה העברת קדחת קרציות לכלבים וקדחת הבהרות לבני אדם. בנוסף, קרציות גורמות לאיבוד דם, גירודים ופצעים בעור.

טיפול בטפילים

הטיפול בטפילים מתמקד בטיפול חיצוני בבעלי חיים, אולם ריסוס אזור המרבץ של חיות המחמד חשוב ביותר. הדור הישן של התכשירים נגד קרציות הכיל זרחנים אורגנים בצורת אבקה או שמפו. חומרים אלו הם בעלי רעילות גבוהה לכלבים ולבני אדם ואין הצדקה להמשיך להשתמש בהם.
התכשירים המתקדמים יותר מכילים חומרים בטוחים הרבה יותר לשימוש. תכשירים אלו קיימים בשתי צורות: קולר(קרציות) וטיפות ששמים על העורף מידי חודש (פרעושים,משולב פרעושים וקרציות).
חשוב לשמור על סביבה נקייה ולטפל באמצעות תכשירים מונעי פרעושים וקרציות. יש להשתמש בתכשירים על פי ההוראות המצורפות בכדי למנוע הרעלה.



ג’ירפה - מרפאה וטרינרית • אלונים 2, קרית טבעון • 04-9536166 • חירום: 050-2210601 • דוא”ל: info@karnieli.com

הצהרת נגישותהאתר נבנה על ידי אינדיגו עיצוב ואתרים